Så här gjorde jag dessa kakor. Jag använde ett vanligt recept på Vaniljkakor, det blev ca 50st.
2 st ägg
200g smör
100 g strösocker
450g vetemjöl
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop alla ingredienser snabbt med matberedaren. Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta ut lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen ca 5mm tjockt på mjölat bakbord.
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop alla ingredienser snabbt med matberedaren. Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta ut lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen ca 5mm tjockt på mjölat bakbord.
Stansa ut dina kakor och lägg dom på en plåt med smörpapper och grädda i mitten av ugnen ca 8-15min i 170grader. Kakorna är färdiga när de börjar få lite färg i kanterna. Låt dom svalna någon minut och lyft försiktigt över kakorna med stekspade till galler där de får ligga och kallna.
Vill man ha pinne (jag använder grillpinnar som jag delat på hälften) så lägger man pinnen under degen och trycker ner kakan så pinnen fastnar. Grädda som vanligt men var försiktig med att inte lyfta i pinnen när kakan forfarande är varm.
Dekorera med sockerpasta.
Kavla ut sockerpasta tunt och stansa ut med samma utstickare som till kakorna. För att sockerpastan ska fastna på kakan använder jag lite sirap och stryker ut tunt på kakan. Men för att fästa sockerpasta på sockerpasta räcker det med lite vatten. Dekorera efter fantasi :)
För att göra det extra fint kan man slå in kakan i cellofan med en söt rosett. Det blir en fin present.
Dette skal jeg prøve. Må få tak i disse små formene du har - helt herlige!
SvaraRaderaDu är sååå duktig!!! :-)
SvaraRadera/sara
Kakebakedamen: Jag köpte mina på Lagerhaus men har sett liknande lite överallt där man köper kakformar :)
SvaraRaderaSara: Tack så mycket! :)