söndag 22 november 2009

Recept - julgodis





Wienernougat


250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g flagad mandel


Rosta mandeln i en torr stekpanna.Smält nougaten i ett vattenbad.
Hacka chokladen och rör ner i nougaten.
Blanda ner mandeln försiktigt i smeten.
Häll upp i en form, klädd i bakplåtspapper.
Låt stelna och skär sedan i bitar. Förvara i kylskåp.



~~~~


Peppermint Barks



Lika mycket mörk som vit choklad.

Pepparmintsolja

Marianne


Smält mörk choklad och droppa i några droppar pepparmintsolja och häll ut i en form, klädd i bakplåtspapper. Låt stelna.

Gör samma sak med den vita chokladen, häll över den mörka och strö hackad Marianne över innan det stelnar.
Bryt eller skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar