söndag 30 juni 2013

Tårta - Traktor


Lilla Ludwig fyllde 2 år häromdagen och han gillar traktorer och djur, och kalaset skulle han ha på en bondgård så en traktortårta blev ju passande :).

Tårtan består av ljusa bottnar, 2 lager hallonmousse, 1 lager mörk chokladmousse och spacklad med chokladsmörkräm, täckt med sockerpasta. För att traktorn inte skulle bli för tung för tårtan så gjorde jag en "stomme" med Rice Krispies Treat, som är smält smör och marsmallows som man sedan blandar i Rice Krispies i och låter svalna i en form och sedan går det forma precis hur man vill, som jag sedan täckte och dekorerade med sockerpasta.


Och som vanligt kan man klicka på bilderna för större format.

torsdag 13 juni 2013

Tårta - Student 2013



Dagens studenttårta som jag gjort till en kille som gillar fotboll och bärs! ;)

Tårtan är fylld med rabarber/jordgubbsmousse och glasscreme och färska jordgubbar. Spacklad med marängsmörkräm och täckt och dekorerad med sockerpasta. 
Önskar David grattis till studenten och lycka till i framtiden! :)

~

Det blev lite kvar av fyllningarna och jag hade en liten bit tårtbotten i frysen så jag gjorde en liten minivariant och provsmakade på själv igår kväll...det var en mycket god och fräsch kombination av smaker som jag kommer göra fler gånger. Så här såg den lilla tårtan ut utan och innan :)


Studentdekorationer


Min vän Kicki frågade häromdagen om jag kunde göra en liten studentmössa (storlek som en femkrona) till dotterns studentfirande. Tårtan skulle dom fixa själva, och givetvis kunde jag göra en jag en liten mössa. Jag var i planeringen till att göra en studenttårta till en annan vän och skulle ändå göra blommor så jag gjorde några extra så kunde hon få det också om hon ville.
Önskar Jossan en härlig studentdag och kväll-natt-tidigt morgon ;) trots regnet.

måndag 3 juni 2013

Tårta till mamma


Idag fyller min kära mamma år och vi var och firade henne igår. Jag hade med mig en liten tårta. Se på tårtfatet hur liten tårtan är.

Den uppmärksamme ser att den är misstänkt likt Mors-dags-tårtan som finns 2 inlägg bakåt. Ja, det ÄR samma tårta.
Jag gjorde den till mors dag förra söndagen, men då skulle jag inte träffa min mamma så jag plockade bort den dekoreringen och la in tårtan i frysen, för att ta fram och dekorera till en ny tårta till denna söndag :)
Smart va, det blev två-i-en-tårta helt enkelt ;)

Den är gjord så här:
I botten ligger en vanlig tårtbotten och sedan ett lager med passions-och mangomousse, sedan ett lager med kladdkaka och över det en glasscreme (vanlijcreme blandat med vispad grädde) och i det har jag lagt färska hallon och så överst en vanlig tårtbotten igen. Spacklad med smörkräm och täckt med marsipan. Den stora rosen och rosenknoppen är av marsipan också, resten är sockerpasta. I mitt tyckte en mycket god tårta om man pillar bort marsipanen som jag inte är så förtjust i :)

Återigen...Grattis på din födelsedag mamma!! :)