torsdag 29 september 2011

Marsipankräfta


För ett tag sedan var jag på kräftskiva och det var lite halvknytis och jag skulle bidra med efterrätten. Det skulle inte vara en tårta eftersom vi skulle äta så mycket annat. Jag hade marsipan kvar så knådade jag ihop en marsipankräfta men kunde ju inte komma med bara marsipan....så jag gjorde en vanlig kladdkaka som den kunde få ligga på.



Regnbågstårta

Min son fyllde 21år igår och jag ville prova att göra regnbågståra som jag sett så många andra göra. I sista stund hittade jag en förpackning med långa smala ljus som jag hade glömt bort att jag hade. Jag tycker det blev bra istället för dekoratiner i sockerpasta som jag först funderade på att göra. Det var mycket roligt att göra denna tårta. Jag gjorde lagren för flera dagar sedan och frös in då det tar lite tid att grädda ett lager i taget, om man inte har varmluftsugn vill säga. Men det har inte jag. Jag har även bara en form så ja...det tar sin lilla tid då. De såg så tunna och sköra ut när jag tog ut dom ur ugnen så jag trodde faktiskt att de skulle gå sönder, men det gjorde dom inte som tur var.





Det är 3st fyllningar, och för att det inte skulle bli för sött och för att jag ville att fyllningarna skulle vara vita  så hade jag vit chokladmousse, citronmousse och limecreme inne i tårtan och en marängsmet runtom. Jag tyckte det blev en jättegod kombination.

torsdag 8 september 2011

Blixten Mc Queen-tårta


Klickbar bild

Lilla Neo fyller 4 år idag och hans mamma ville att jag skulle gör en Blixten Mc Qeen-tårta med fruktig smak så denna är fylld med ett lager vaniljkräm med frukter i och ett lager citronmousse, spacklad med chokladsmökräm och täckt och dekorerad med sockerpasta.