lördag 30 april 2011

Tävling - Presentkort från Lyxiga plåtburkar.se


Jag sprang på en tävling på bloggen bliminjäst och jag vill ju hemskt gärna vara med och ha chansen på att vinna presentkort på 300kr hos http://www.lyxigaplatburkar.se/

Jag har älskat fina plåtburkar sedan jag var liten och tittade på Farbror Frippes skafferi på Tv :)
Jag gillar allt från Derrière la porte, Dixie, Cabanaz och om jag vinner kommer jag få svårt att välja, men det problemet tar jag mer än gärna :)

Vill du också tävla så skynda dig att göra det här. Tävlingen pågår till 30 april kl 23:59.

söndag 24 april 2011

Rakettårta

En liten tårta till Gustaf som fyller 3 år, därav de 3 stjärnorna som det ska sättas ljus i sedan på kalaset :)

Tårtan är fylld med ett lager chokladmousse och ett med jordgubbsmousse och sylt, spacklad med smörkräm och täckt och dekorerad med sockerpasta.

lördag 23 april 2011

Glad Påsk


Glad Påsk vill jag önska er med denna tårta :)


Fylld med fluff gjort med toblerone och skumjordgubbar, sylt. Spacklad med smörkräm och täckt och dekorerad med sockerpasta.


fredag 22 april 2011

Minitårtor


Efter att jag hade gjort biltårtan (se inlägget nedan) så fick jag över lite fluff så jag gjorde 3 små minisar och frös in. Men häromdagen tog jag fram dom och dekorerade utan någon som helst plan :)
En sån här liten tårta är precis lagom att dela på hälften och dela med någon.

I morgon och på söndag kommer det upp andra tårtor jag har gjort och kommer att göra så kom gärna tillbaka då :)

fredag 8 april 2011

Biltårta

Klicka på bilden för att förstora.

Idag har jag gjort en biltårta. Inte vilken bil som helst utan en Nissan 200sx för att vara exakt. Vill du jämföra med orginalet så googla. För att inte röja ägarens identitet så har jag blurrat reg-nr i Photoshop. Jag skrev reg-numret med ätbart tusch.
Tårtan är fylld i flera lager om vartannat med dumlefluff*och skumbanansfluff. Spackad med smörkräm och täckt med sockerpasta.

En mycket rolig tårta att göra, och även om den sjönk lite i designen och kanske blev lite bred så är jag mycket nöjd med resultaet för att det vara första gången jag gör en biltårta. Nu vet jag att jag nästa gång vågar skära bort mycket mera från grunden och att jag kan förbereda vissa dekorationer i förväg. Det visste jag visserligen innan men jag hade inte fullt klart för mig exakt hur jag skulle göra denna tårta så det har tagit många timmar idag :) 


*Fluff är för den som inte vet, snabbt förklarat, grädde som man smälter godis i och sedan vispar upp efter att det fått stå i kylen i minst 6 timmar helst över natten.

torsdag 7 april 2011

Tävling - Kakaoburk från IDe-a


Jag tävlar om en underbar plåtburk från IDe-A hos Sockertussen.

Tävla här du också!


Tävling - Produkter från Dr Oetker


Jag är med och tävlar om detta härliga paket hos Bakglädje
Tävlingen pågår till måndag den 11 april.

Tävling


Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!

Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april.




lördag 2 april 2011

Cake Pops


Cake Pops


 Jag har gjort några Cake Pops. Ett mycket roligt sätt att göra kakor på, det blir som en blandning av kaka och godis. När jag först smakade på dessa kände jag direkt att nästa gång ska jag smaksätta med ex apelsinsmak, och eller något crunchy i också. Jag tror man kan variera smaker och texturer ganska mycket. Det blir att prova lite olika varianter. Söker man på nätet efter Cake Pops kommer det fram riktiga små konstverk och jag blir mycket imponerad över vad folk kan hitta på av lite kakor :) Eftersom det var första gången jag provade så nöjde jag mig med att göra vanliga runda, men jag har några idéer om vad man kan göra så det kommer säker fler Cake Pops här på bloggen.



Recept på dessa då. Jo, jag hittade ett recept, men jag följde det inte fullt ändå, men jag gjorde så här:

Jag tog 5st muffins (som ändå inte skulle serveras som muffins pga dess misslyckade utseende...jo, det är sant, jag misslyckades med muffins...hur man nu kan göra det *s*) och körde i matberedaren så det blev smulor. Sen blandade jag i 1 msk kakao och så klickade jag i philadelphiaost så att det skulle bli formbart. Rullade några bollar och satte i en grillpinne. Smälte sedan choklad och doppade bollarna i. 

Sedan dekorerade jag i efterhand och för att att få det att fästa använde jag sirap som lim.